ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

το τελος των ψευδαισθησεων

Γεγονος ειναι οτι ζουμε μερες απο 'κεινες που καταγραφονται με εντονα γραμματα στην ιστορια.
Ειτε η ζωη  του μεσου Ελληνα θα καταβαθρωθει με μια ενδεχομενη ρηξη με την Ε.Ε. -και τοτε θα αντιληφθει τι ειναι πραγματικα η ανθρωπιστικη κριση-, ειτε θα καταρρευσουν οι οποιες ψευδαισθησεις εναλλακτικων διαχειρισης του καπιταλισμου.
Ας ελπισουμε οτι θα συμβει το δευτερο με μια συμφωνια ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟ που θα μας φερει η αριστεροακροδεξια μας κυβερνηση(για ποσο ακομα αραγε;), γιατι οποιος εχει ματια βλεπει οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη . Το ΚΚΕ οντας μακραν ο σοβαροτερος πολιτικος οργανισμος εχει τονισει πλειστακις οτι απλη αλλαγη νομισματος στον καπιταλισμο θα ειναι καταστροφικη για τα λαϊκα στρωματα πρωτα απ' ολα. 
Ας υποθεσουμε(κακη ωρα) οτι καταληγουμε σε ρηξη.
Οι τραπεζες που ειναι η καρδια του συστηματος σταματανε τη λειτουργια τους για αγνωστο διαστημα. Βεβαιως οταν κλεινουν οι τραπεζες το εμποριο ουσιαστικα σταματα και δε μενουν για πολυ καιρο ανοιχτα το σουπερμαρκετ, οι προμηθειες εξαντλουνται μαζι με τα λιγα ευρω που εχεις στην τσεπη σου. Οι οποιες καταθεσεις ουσιαστικα εκμηδενιζονται αφου το νεο νομισμα που θα κυκλοφορησει θα υποτιμηθει σε μικρο χρονικο διαστημα εως και 80% συμφωνα με τους επαϊοντες.
Οι εισαγωγες σταματανε και οι επιχειρησεις αναστελλουν τη λειτουργια τους. Ο γελοιος Ελληνικος κρατικος μηχανισμος που εχει εξελιχθει εδω και 30 χρονια σε ταμειο σιτισης αργοσχολων ημετερων θα επικεντρωθει αποκλειστικα στην αυτοσυντηρηση του και θα χρησιμοποιηθει ως εργαλειο επιβολης των κατεχοντων την εξουσια. Με δεδομενο οτι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων τιποτα δεν παραγεται πρωτογενως στη χωρα θα φιλας κατουρημενη ποδια για να παρεις το δελτιο που σου αναλογει και αυτο εαν μπορεσει να υπαρξει τετοια προνοια. Οι εργαζομενοι στον ιδιωτικο τομεα αποχαιρετουν την εργασια τους μεχρι νεωτερας. Πλιατσικο και εγκλημα στην ημερησια διαταξη. Οταν μετα απο καποιο διαστημα επικρατησει η ταξη αυτοι που εχουν το χρημα και δεν ηταν τιποτε μαλακες να το αφησουν στις τραπεζες θα σε αγοραζουν για ενα κομματι ψωμι.
Για να επανελθει το βιοτικο επιπεδο στα "καταραμενα" μνημονιακα χρονια θα χρειαστουν δεκαετιες.
Ποιος εχεφρων ανθρωπος ειναι διατεθειμενος να περασει ολα τα παραπανω για το τιποτα? 
Ας ελπισουμε λοιπον οτι αριστεροακροδεξια κυβερνηση που εταξε τα παντα στους παντες(12.000€αφορολογητο, καταργηση του ΕΝΦΙΑ, προσληψεις, 13η συνταξη και κουρεμα χρεους) θα πραξει το αυτονοητο και θα μπει συντομα και αυτη στο καδρο με τους ψευτες και τους ρουφιανους οπου ανηκει. 

ΥΓ: 
Σημερα αποχαιρετησε(;) τη blogοσφαιρα και το πλεον ιδεολογικα και επιστημονικα κατερτισμενο κουκουεδικο site , τυχαιο; πιθανων.
Πριν απο 11 μηνες το blog εγραφε οτι ματαιοπονουμε , χωρις να βαζουμε την ταπεινοτητα μας στο ιδιο επιπεδο με τον Αντωνη πιστευουμε οτι αργα ή γρηγορα απο τη μια ή απο την αλλη σκοπια αναλογως και τις "αντοχες" του καθενα μας ολοι φτανουν στο ιδιο συμπερασμα.
Οι γεννημενοι πριν το 85-90 δεν εχουμε τιποτα να προσφερουμε παρα την ψηφο μας και τον οβολο μας στο μετρο του δυνατου. Ζησαμε καλυτερα απο ολες τις προηγουμενες γενιες και απολαυσαμε σχεδον ολα οσα ειχε να προσφερει η καπιταλιστικη αναπυξη στη χωρα. Με δεδομενο οτι η μικρη αυτη χωρα εφτασε να ειναι στις 30 πλουσιοτερες του κοσμου μπορει ο καθενας να αντιληφθει και το μεγεθος των ευεργετηματων, με τις οποιες πολλες ανισοκατανομες παντα. Ο συγχρονως ελληνας εχει παρα πολλα να χασει για να ρισκαρει ενα αλλο δρομο με θυσιες χωρις απτες ΥΛΙΚΕΣ απολαβες
Σε αυτο το πλαισιο κραταει τη σημαια ενα κομμουνιστικο κομμα που επανηλθε στη νομιμοτητα το 74 υπογραφωντας τη μη αμφισβητηση του πολιτευματος, χωρις καμμια πλεον περαιτερω στηριξη (βλ. ανατροπη ΕΣΣΔ) και κυριως απο το 58 και μετα χωρις κανενα μηχανισμο επιβολης της οποιας ισχυος του.


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια