ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ανταποκριση απο τη ΔΕΘ


Κατα τις 18.00 μου τηλεφωνησε ο Α.-φρεσκοαπολυμενος του ομιλου Δαυιδ- ρωτωντας με αν ειμαι ηδη στην συγκεντρωση. Ευρισκομενος απο ωρα στον καναπε  και σε αναμονη του ξυπνηματος των μικρων απο τον μεσημεριανο τους υπνο πηρα "αδεια" απο τη συζυγο και ξεκινησα με το ποδι για την Αριστοτελους, καθως ο Α προηγειτο μονο 500 μετρα και εκανε την αναγκαια σταση για να τον προλαβω.
Κατα τη διαδρομη στην ερημη απο αυτοκινητα και συγκοινωνια Θεσσαλονικη αφου ειπαμε τα κλασσσικα-πως περασατε το καλοκαιρι, τι κανουν τα παιδια κτλ- τον ρωτησα πως και το αποφασισε να κατεβει και αυτος με τη σειρα του πως και εγω δεν ειχα ηδη κατεβει.
Ο Α ανεφερε οτι κατι πρεπει να γινει και εγω του ειπα οτι δε βλεπω να γινεται τιποτα.
-Γιατι ρε salot δε βλεπεις να γινεται τιποτα?
-Μπορει να συνεχιστει αυτη η κατασταση?
-Δε θα ηταν χειροτερα αν δε γινοταν ουτε αυτες οι συγκεντρωσεις?

-Ποιες συγκεντρωσεις ρε Α, πλακα μας κανεις? εδω εχει καει η γουνα του 80% του πληθυσμου και ειναι ζητημα αν θα εχει 50.000 κοσμο ολες οι συγκεντρωσεις μαζι.
-Που ειναι οι "καημενοι" οι 1.000.000 Δ.Υ. που θελουν να τους απολυσουν και ολο τους μειωνουν τους μισθους?
τους ειδες σε καμμια τεραστια απεργιακη συγκεντρωση να αγωνιζονται και εγω δεν πηρα χαμπαρι?
-Το Πασοκ παλιο και νεο(λεγε με Συριζα) εχουν κανει τετοια "δουλεια" που για να σηκωσει κεφαλι το κινημα με αυτους τους ρυθμους θα περασουν 150 χρονια. Εν τω μεταξυ εχει σαπισει το μυαλο και χαθηκε και η τσιπα, τις προαλλες ειχαν παρασταση διαμαρτυριας οι ΑΓΑΜΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ρε μ@λ@κ@. Τοσα χρονια που ο κωλος τους ηταν καλυμμενος ολα καλα και οι αλλοι ας πα να γαμηθουν, ε τωρα μωρη θα εισαι και συ με αυτους που θα "γαμηθουν", και εσυ απο την ΕΡΤ που εκανες τετοιο "αγωνα" για την καλοπληρωμενη θεσουλα σου την οποια σιγουρα πηρες αξιοκρατικα,  και ετρεξες να στειλεις το βιογραφικο σου για μια απο τις 2000 θεσεις που θα αντικαταστησουν εσενα και τους υπολοιπους 2599. Το ιδιο συμβαινει σε ολο το Δημοσιο τομεα και στον καθε μικρομεσαιο, ο καθενας θελει τη λυση για τον εαυτο του και ολοι οι αλλοι δε πα να κοψουν το λαιμο τους. Ε λοιπον τωρα θα κοπουν πολλοι λαιμοι μαζι και οποιος αντεξει, λεγεται καπιταλισμος και τους αρεσει γιατι παντα πιστευουν οτι αυτοι θα τη σκαπουλαρουν, θα ειναι οι αξιοι, οι πονηρηδιδες τα τσακαλια και στον καλο καιρο μπορει να γινουν και χαλιφηδες στη θεση του χαλιφη με το νου τους.

Κατα τις 19.00 φτασαμε Αριστοτελους οπου για τα δεδομενα της εποχης η συγκεντρωση του ΠΑΜΕ ηταν μεγαλη και εδειξε ακομα μεγαλυτερη οταν η πορεια απλωθηκε στην παραλιακη καθως οταν η κεφαλη βρισκοταν στο λευκο πυργο η ουρα πρεπει να ηταν ακομα αρισοτελους. Αγορασα κουπονι των 10€ παρακαλω-μακαρι να ειχαν εξαντληθει τα 5€- και η φωνη στο μεγαφωνο ανακοινωσε οτι ξεκιναει η πορεια. Μια πιτσιρικα κουκλαρα απο αυτες που σε κανουν να τραγουδας για εφηβικα κορμια και καλοκαιρια γαλανα μας εδωσε το προγραμμα το φεστιβαλ για να εισπραξει τη γκρινια οτι θελαμε και εμεις να δουμε τον Ανεστοπουλο και οχι μονο οι Αθηναιοι.
Στην ουρα της πορειας ευχαριστη εκπληξη το πανο των Τουρκων που διαλεξαν την πορεια του ΠΑΜΕ-αραγε υπηρχε συνεννοηση;- για να καλεσουν σε συμπαρασταση να μην εκδωθουν οι Τουρκοι και Κουρδοι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ σε Γερμανια και Τουρκια
Η πορεια ειχε ενα σχετικο παλμο και μεχρι εκει, μαλιστα ενας απο τους συνδιαδηλωτες που βαδιζε διπλα μας στο μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ κλεινωντας το κινητο του ενημερωνε τον διπλανο του οτι η χαλκιδικη εχει βουλιαξει απο κοσμο και μποτιλιαρισμα και παλι εμεις οι γραφικοι βγαινουμε στους δρομους. Η πορεια του ΠΑΜΕ ανεβηκε τη Βασιλισσης Σοφιας και στη Τσιμισκη στριψαμε με τον Α για τη ΧΑΝΘ οπου ηταν ηδη η πορεια των εξωκοινοβουλευτικων-αντιεξουσιαστων-οτι να 'ναι.
Τα συνθηματα απο το μπλοκ της Ανταρσυα οπως "θα γινει χαμος θα γινει πανικος δε θα περασει ο φασιμος(;)" μας καναν να βαλουμε τα γελια. Εντυπωση μας εκανε ποσα πολλα εικοσαχρονα ηταν αναμεσα στους 100 του μπλοκ του Μ-Λ και των 500 της Ανταρσυα, ολοι ετοιμοι για την επανασταση . . .
μετα απο μια μπυρα στη ΧΑΝΘ οι πορειες των ανωτερω χωριστηκαν και καποιοι πηγαν προς ΕΡΤ-3(συμπαρασταση και ετσι) ενω εμεις οι γηραλεοι που αναζητουμε την αδρεναλινη ανεβηκαμε με τους υπολοιπους προς καμαρα με αρκετους απο τους διπλανους να λενε οτι αν βρεθουμε με το ΠΑΜΕ θα πεσει ξυλο.
-οπως την προηγουμενη φορα ρε μ@λ@κ@ που ορμηξαν πανω στο ΠΑΜΕ αλλα αυτοι δε κουνηθηκαν, ειναι μουτζαχεντιν ρε μ@λ@κ@ . . .
Εν τελει στην Καμαρα μεχρι τις 9 παρα που φυγαμε δε εγινε τιποτα ενω η πιτσιρικαρια ψαχνοταν αλλα η πραγματικα μεγαλη παρουσια αστυνομιας με στολη και χωρις δεν αφηνε πολλα περιθωρια, αμα θελει το κρατος φιλε μου . . .

Κατα την επιστροφη περασαμε και απο ΕΡΤ 3 και συναντησαμε την πορεια του εργατικου κεντρου-Συριζα η οποια μπορει να ηταν και ιδια η μεγαλυτερη απο του ΠΑΜΕ, εχει μ@λ@κες σκεφτηκαμε και συνεχισαμε για το σπιτι δινοντας ραντεβου για το φεστιβαλ της ΚΝΕ.

Το τραγουδι ειναι για τους τυχερους που θα βρεθουν στο φεστιβαλ της ΚΝΕ, στην υδροκεφαλη Αθηνα και ουχι στη φτωχομανα Θεσσαλονικη και θα εχουν τη δυνατοτητα να απολαυσουν τον Θανο Ανεστοπουλο
(στη μαθητικη σκηνη ρε συντροφοι?) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια