ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

υπαρχει οριο στην αθλιοτητα.!!!

"Και η πολιτική αθλιότητα έχει όριο" μας πληροφορει το ΠΑΣΟΚ καταληγωντας σε σημερινη του ανακοινωση. 
Ακουγωντας την ανακοινωση απο τις τηλεορασεις σκεφτηκαμε οτι το σωστο θα ηταν να γραψει πως "η πολιτικη αθλιοτητα δεν εχει οριο", ομως αγαπητε αναγνωστη μιλαμε για το ΠΑΣΟΚ και το χωρο του λεγομενου κεντρου οπου η αθλιοτητα εχει γινει δευτερη φυση οποτε ο συντακτης πραττει ορθως και εξηγουμεθα.
Η αθλιοτητα δε μπορει να εχει διαβαθμιση, δε μπορει να υπαρχει αποδεκτη και μη αποδεκτη αθλιοτητα, εντος και εκτος οριων, ή μια πραξη ειναι αθλια ή δεν ειναι. 
Ως Αθλιο θα χαρακτηριζαμε οτιδηποτε ειναι ηθικα μη αποδεκτο οπως η εκμεταλλευση, το ψεμμα κτλ, ομως ολα αυτα δεν ισχυουν για τους Πασοκους του ευρεους ιστορικου πλαισιου. 
Αθλιοτητα π.χ. ειναι να εισαι "δημοκρατης"-λεγε με Ελευθεριο Βενιζελο- και να φτιαχνεις νόμο «ιδιώνυμο» που ψηφίστηκε το 1929 (N. 4229) "Περί μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών", ο οποιος νόμος προέβλεπε ποινή φυλάκισης πάνω από έξι μήνες για όποιον, κατά το άρθρο 1, "επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους εκ του όλου της επικράτειας ή ενέργεια υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμού".
Αξιοσημείωτο ειναι οτι απερριφθη από το Βενιζέλο πρόταση του Παπαναστασίου να διώκονται με το «ιδιώνυμο» όχι μόνο οι κομμουνιστές αλλά και οι φασίστες.
Αθλιοτητα π.χ. ειναι στις 18/10/44 να λες " Πιστεύομεν εἰς τὴν Λαοκρατίαν. Καὶ Λαοκρατία δὲν σημαίνει μόνον δικαίωμα ψήφου. Σημαίνει ἐπίσης δικαίωμα, ζωῆς, δικαίωμα εὐημερίας, δικαίωμα πολιτισμοῦ. Καὶ ὁ Λαός μας, μὲ τοὺς ἀπαραμίλλους ἀγῶνας καὶ τὰς σκληροτάτας θυσίας του, κατέκτησε τὸ δικαίωμα νὰ τοῦ ἀνήκῃ τὸ Μέλλον. Νέος κόσμος θὰ ὑψωθῇ ἀπὸ τὰ ἐρείπια..." και στις 3/12/44 να αιματοκυλεις το λαο της Αθηνας.
Επισης αθλιοτητα ειναι ο ιδιος "δημοκρατης" ανθρωπος- που για τα "καλα" που εκανε ονομαστηκε απο την αρχουσα ταξη "γερος της Δημοκρατιας"- στις 21/3/1947 επισκεπτομενος το Γύθειο να δηλωνει «Εφόσον δεν έχει αποκατασταθεί η έννοια του Κράτους, η διατήρησις των παρακρατικών οργανώσεων της Δεξιάς αποτελεί εθνικήν ανάγκην. »
Αθλιοτητα ειναι τα ψεμματα των προεκλογικων περιοδων του ΠΑΣΟΚ, οπως "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο", "πρωτο νομοθετημα η απλη αναλογικη", "οι καλυτερες μερες", "μια μετοχη ο ΟΤΕ", "λεφτα υπαρχουν", αλλα και αλλα, οπως "ευχαριστω τους Αμερικανους", "πετα τον εξω Σαββα αγορι μου", "αυτη ειναι η Ελλαδα", να βοα ο τοπος απο τα σκανδαλα και ο Πρωθυπουργος της χωρας να λεει "οποιος εχει στοιχεια να παει στο εισαγγελεα" και αλλα πλειστα οσα μπορει να ανακαλεσει ο καθενας στη μνημη του απο τα πεπραγμενα των κυβερνησεων, και οχι μονο, της λεγομενης "δημοκρατικης" παραταξης.
Για το χωρο αυτο η αθλιοτητα ειναι συμφυτη με την υπαρξη του οποτε το μονο που μπορει να κανει ειναι να βαλει καποιο "οριο στην αθλιοτητα" αναλογα με το κατα καιρους "καλο και συμφερον".

Αλλα οποιος βαζει οριο στην αθλιοτητα δε μπορει παρα να ειναι ενας αθλιος ο ιδιος . . . 

Υ.Γ.:για την αθλιοτητα  του Συριζα επιφυλλασομεθα σε καποια αλλη αναρτηση αν και με τοσους "αθλιους" εκ μεταγραφης μπορει καποιος να θεωρησει οτι τα παραπανω ισχυουν για αμφοτερους
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια