ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

εμποροι εκ του ασφαλους

Μετα απο δυο μερες που κρατησαν κλειστα τα φαρμακεια τους οι φαρμακοποιοι σημερα ειναι ανοιχτα αλλα δεν εκτελουν συνταγες του ΕΟΠΥΥ.
Δικαιως λενε διαφοροι δημοσιολογοι που παντα χαϊδευουν τα αυτια του κοινου τους το οποιο φροντιζουν να "ναρκωνουν" καθημερινα σε υψηλες δοσεις ωστε να καταπινουν αμασητα την καθε μ@λ@κι@ που τους σερβιρουν.
Για να δουμε λοιπον μερικα πραγματα σχετικα με τα φαρμακεια.
Ο φαρμακοποιος κατα την ετυμολογια της λεξης ειναι καποιος που ποιει, φτιαχνει δηλαδη φαρμακα.
Στα φαρμακεια σημερα εν ετη 2012 ειναι τοις πασι γνωστο οτι δε φτιαχνονται φαρμακα αλλα πωλουνται ετοιμα σκευασματα, ειναι δηλαδη φαρμακοπωλεια.
Οι φαρμακοποιοι-κατ' ευφημισμον ειναι μονο τετοιοι αλλα θα κρατησουμε τον ορο για την οικονομια της "συζητησης"- λοιπον εκμεταλλευομενοι επι δεκαετιες τη θεση που τους εχει προσφερει το συστημα, να ειναι δηλαδη ενσωματομενοι ως τμημα του αστισμου που δεν ανηκει στην αστικη ταξη, εχουν εξασφαλισει για τον εαυτο τους παρα πολλα προνομια οπως:
  • το επαγγελμα τους ειναι κλειστο και δε μπορει καποιος να ανοιξει φαρμακοπωλειο-τετοιο ειναι- αν δε του παραχωρησει καποιος απερχομενος την αδεια.
  • εχουν συμφωνημενο ποσοστο κερδους το οποιο κατα τα λεγομενα αγγιζει το 30%
  • οι φαρμακοποιοι εχουν εξασφαλισει οτι και ορισμενα μη ιατρικα προϊοντα οπως το βρεφικο γαλα πρωτης περιοδου να πωλειται μονο απο τα μαγαζια τους και οχι απο οπουδηποτε αλλου τη στιγμη που δε χρειαζονται συνταγες για την αγορα του, μαλιστα σε συνδυασμο με το παραπανω προνομιο τους του εξασφαλισμενου ποσοστου κερδους εδωσε στο λαο τη φραση "τιμες φαρμακειου".
Οι "φαρμακοποιοι" λοιπον σημερα που λενε τα διαφορα οτι καταστρεφονται και δε συμμαζευεται ας μας εξηγησουν γιατι μια αδεια φαρμακοπωλειου την πωλουν οσο την πωλουν-ακουγονται τιμες ως και 300000€ για φαρμακωπολεια στη Θεσσαλονικη-.
Σημερα γιναμε μαρτυρες του εξης φαινομενου:
Καποιος παρεδωσε μια συνταγη γιατρου με ημερομηνια 26/11 στο φαρμακοπωλειο αλλα ο "φαρμακοποιος" δε την εκτελει γιατι λεει ο συλλογος του(των φαρμακοπωλων) δε θα του την πληρωσει. Γινεται αντιληπτο δηλαδη οτι οι φαρμακοπωλες ως "δημοκρατες" που ειναι απαγορευουν στα μελη τους τη μη συμμετοχη στις κινητοποιησεις τους. Σιγουρα οι φαρμακοποιοι ειναι στο πλευρο του καθε εργαζομενου οταν κινητοποιειται και αντιλαμβανονται οτι οι κινητοποιησεις καθε κλαδου θα εχουν αντικτυπο στο συνολο της κοινωνιας οπως πχ των αγροτων, των ναυτεργατων και παντα στεκονται αλληλεγγυοι. . . . 
Οι "φαρμακοποιοι" λοιπον δε δεχονται να πληρωνονται οπως ολοι εμεις οι υπολοιποι που κανουμε τον εμπορο με μεταχρονολογημες επιταγες(πιστωση δηλαδη) απο το κρατος, το μεγαλυτερο πελατη τους δηλαδη, αλλα μονο μετρητα, ΜΑΓΚΕΣ ρε παιδι μου και για να το πετυχουν αυτο εκβιαζουν τον ασφαλισμενο, κοινωνικη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ οχι μ@λ@κιες . . .
Μαλιστα η κατασταση εχει φτασει στο σημειο τα περισσοτερα φαρμακοπωλεια να μη κρατανε καν αποθηκη και καθε φαρμακο να το παραγγελνουν για να το παρεις το απογευμα ή την αλλη μερα, μεσαζοντες του κερατα δηλαδη και ακομα χειροτερα σε περιπτωσεις καρκινικων φαρμακων να μην εκτελουν συνταγες ανεξαρτητου κινητοποιησεων γιατι θα πληρωθουν με καθυστερηση, τετοια κοινωνικη ευαισθησια εχουν οι "αγωνιστες" τυπου Λουραντου.!!!!
Εφοσον οι αδειες ειναι ακομα κρατικη περιουσια παραχωρουμενη, θα επρεπε σε καθε περιπτωση που καταγγελεται αρνηση εξυπηρετησεως να αφαιρειται η αδεια αλλα . . .
Κατα καιρους εχουμε ακουσει και για κυκλωματα φαρμακευτικων εταιρειων και φαρμακοπωλων που λυμαινονταν τα ταμεια των ασφαλισμενων αλλα ας μη παμε τοσο μακρια τη βαλιτσα.
Στην Ελλαδα λεγεται οτι υπαρχουν 12000 φαρμακεια, αν το επαγγελμα απελευθερωθει θα ανοιξουν τουλαχιστον αλλα 24000. Το ανοιγμα 24000 καταστηματων σημαινει αμεσα ενα επιπλεον τζιρο 1.000.000.000€ γιατι θα νοικιαστουν μαγαζια, θα ανακαινιστουν, θα αγοραστει εξοπλισμος υπολογιστες κτλ γιατι δεν προχωραει λοιπον η κυβερνηση "εθνικη σωτηριας" στο προκειμενο?
Γιατι ειναι δικα τους παιδια και πολυ απο αυτους πηραν τις οικογενειακες αδειες προσκομιζοντας και το καταλληλο πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων εναν καιρο και γιατι λειτουργησαν μεχρι προσφατα ως ενα ακομα μαξιλαρι των απο πανω, στην κοινωνικη πυραμιδα τα χρονια της μεταπολιτευσης.
Η συνδικαλιστικη ηγεσια των φαρμακοποιων λοιπον το μονο που θελει ειναι "τα λεφτουδακια της" και μαλιστα εξασφαλισμενα και τα περι κοινωνικης προσφορας τους να τα λενε μονο στον καθρεφτη γιατι ειναι ο μονος που δε θα τους φτυσει, βεβαια στον κλαδο υπαρχουν και παρωχυμενοι μειοψηφουντες που ιχσυριζονται οτι ειναι η ωρα της "δημιουργίας μετώπου με τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους υγειονομικούς, για την απόκρουση της εξαθλίωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού, την απόρριψη του ΕΟΠΥΥ και της πολιτικής που περιορίζει τις κρατικές και εργοδοτικές δαπάνες για την Υγεία σε ένα βασικό πακέτο παροχών φτωχοκομείου, ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου" και καταδικαζουν τις πρακτικες αυτες, αλλα αυτοι ειναι κομμουνισται και θελουνε και σοσιαλισμο οι "αθεοφοβοι", ενω οι υπολοιποι πλειοψηφουντες αγωνιζονται για τον καπιταλισμο που αγαπησανε αλλα δυστυχως για αυτους "παρηλθον οι χρονοι εκεινοι" . . .


3 σχόλια:

  1. Φαρμακογλωσσα εσύύύ... Καλά τους τα είπες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Διπλές πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, που θα τους στοιχίσουν (σύντομα) πολύ ακριβά, έχουν καρπωθεί κάποιοι φαρμακοποιο"
    http://www.enikos.gr/society/101013,Plhrwnontan_dipla_tis_syntages.html
    κοιτα να δεις κατι πραματα . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περασαν τη λογοκρισια