ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

"φυκια για μεταξωτες κορδελες"


Το blog παρακολουθει κατα καιρους τις λεγομενες δρασεις των ομαδων "χωρις μεσαζοντες".
Περαν των σοβαρων διαφωνιων μας για το κατα ποσο συμφερει καποιον να αγοραζει απο αυτες τις "αγορες" στις οποιες οι ιδιοι ομολογουν οτι εχουν βρει καποιο παραθυρο και δεν κοβουν αποδειξεις (δες εδω) , εντυπωση μας εκανε η παρακατω ενεργεια τους


Παρακολουθησαμε μεσω του τηλεοπτικου δεκτη μαλιστα την πραγματοποιηση της σε καποια supermarket, μαλλον της Κατερινης, και αναρωτηθηκαμε αν ειναι απλως ασχετοι και δε γνωριζουν οτι τη ζημια-επανατοποθετηση των προϊοντων στα ραφια κτλ- θα την πληρωσουν οι εργαζομενοι των 400€ που τους βγαινει το λαδι καθε μερα ή ειναι απλως γαϊδουρια χωρις να θελουμε να προσβαλουμε το συμπαθες τετραποδο.
Αναρωτιομαστε αν νομιζουν οτι ταλαιπωρωντας την ταμια και την πωλητρια εκαναν τα μουτρα του Μασουτη, του Βασιλοπουλου, του Σκλαβενιτη και του Αρβανιτιδη κρεας?
Και μια επιπλεον απορια υπαρχει περιπτωση αυτη η ενεργεια τους περα απο το αιτημα της πτωση των τιμων να συμπεριλαβει ως αιτημα και την αυξηση των μισθων των υπαλληλων ή αυτο παραπαει για τους επαναστατες της πατατας και δε παρεμβαινουν ως συλλογικοτητα στις σχεσεις εργοδοτη εργαζομενου?

Οσον αφορα τις τιμες στις οποιες πωλουνται τα προϊοντα δεν εχει παρα να κανει καποιος μια συγκριση με τις τιμες των προϊοντων ιδιωτικης ετικετας ή τα "χυμα" προϊοντα που πωλουνται στα supermarket συμπεριλαμβανομενου του ΦΠΑ για να αντιληφθει οτι τελικα "ανθρακες ο θησαυρος".

Βεβαια εμεις μπορει να ειμαστε και τιποτα "περιεργοι" που πιστευουν οτι δε μπορει να υπαρχουν "μερικου τυπου" λυσεις και τεχνασματα ανακουφισης σε συνθηκες καπιταλιστικης ελευθερης αγορας και να θελουμε "κοινωνια αλληνε" που ελεγε και το τραγουδι γεγονος που σιγουρα δε θελουν οι περισσοτεροι κινηματιες της πατατας που πλεον μαλλον πουλανε "φυκια για μεταξωτες κορδελες".

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.
    Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις.
    Να συμπληρώσω πως η επανατοποθέτηση των προίόντων στα ράφια γίνεται, σύμφωνα με καταγγελίες, εκτός ωραρίου. Κάποιοι δηλαδή δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται (αν αυτό λέει κάτι στους "κινηματίες").
    Και κάτι ακόμα. Αν αυτές οι "δράσεις" ήταν τόσο... επικίνδυνες για το σύστημα, δεν θα τις πρόβαλλαν κάθε τόσο τα γ...κάναλά του.
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αυτα τα λετε εσεις οι κομμουνισται που τα ξερετε όλα" . . .

      Διαγραφή
  2. Απο την πολύ "πατάτα" έγινε
    πουρές και ο εγκέφαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως την, υπαρχει και η πιθανοτητα ο εγκεφαλος να ηταν ηδη πουρες . . .

      Διαγραφή

περασαν τη λογοκρισια